Vendelen en Wimpelen

Sportwerking

Wie zijn we en wat doen we?

Wie denkt dat KLJ Merchtem na het kamp een zomerdutje doet heeft het goed mis. Zomervakantie betekent voor ons namelijk maar één ding: Vendelen, Wimpelen, dansen en vooral ons goed amuseren! Elke zondag van de zomer gaan we op sportfeest, hier nemen we het op tegen alle andere KLJ’s. Dit doen we niet enkel met de leiding, ook onze leden vanaf 12jaar zijn meer dan welkom om ons team te versterken!

Vendelen en wimpelen?

Het is de KLJ die in de jaren 50 nieuw leven heeft geblazen in deze traditie. Sindsdien werden er in de zomer sportfeesten georganiseerd onder de verschillende afdelingen. Hier namen de gilden (vendelen) het tegen elkaar op. Toen is ook het wimpelen ontstaan, zo kregen ook de meisjes de kans om een hele zomer lang het beste van zichzelf te geven op de wekelijkse sportfeesten. Wimpelen wordt in tegenstelling tot vendelen uitgevoerd met kleinere en lichtere vlaggen. Hierbij draait het dan ook vooral om snelheid en sierlijkheid, waar bij het vendelen vooral kracht en uithouding essentieel zijn. Ondertussen draait het op sportfeesten om veel meer dan enkel vendelen en wimpelen. Er wordt ook gedanst, gelopen, piramides gebouwd en er zijn zelfs touwtrekcompetities. Het is dus zeker de moeite waard om het zelf eens mee te maken!

Zin om ons team te versterken?

Zin om elke zomer mee te doen aan deze toch wel unieke sport? Om samen met ons bekers te winnen en te tonen wie we zijn? Vanaf 12 jaar is iedereen meer dan welkom! Wij dompelen jullie graag onder in de wereld van het vendelen en wimpelen. Zitten jullie nog met vragen? Wij helpen je graag verder.

Fé Okens - 0468/24.85.83

Femke Kemels - 0471/87.58.97

Jasper Notredame - 0460/97.67.11